Hírek

Tavaszi zsongásban a Zenekar
2019. április 16. 13:49
A tavasz a megújulás évszaka. Az természet megújulása a művészetben állandó ihletforrás. Nincs ez másképp a zenekar életében sem. Az új helyszínek, a hagyományosnak mondható események is megújult formában hirdetik a zene erejét, az élet örömét.
A Katasztrófavédelem Központi Zenekara március 1-jét a Polgári Védelmi világnapját koncerttel ünnepelte a BM OKF központi rendezvényén. Az eddigi évek gyakorlatától eltérően idén a fúvószenekar játszott a nagyteremben, ahol a közönség körében nagy sikert aratott Robert Smith: Viharban című, alkalomhoz illő műve. A belső ünnepség után az előtéri koszorúzás a kvintett zenéjével ért véget.

A március 8-i Nőnapi rendezvényen a Zenekar egy teljes hangversennyel kedveskedett az állomány hölgy tagjainak. Louis Armstrong What a Wonderful World című örökzöldjét, Csárics Sándor c.tű. tőrzszászlós a legnagyobb sztároktól megszokott és elvárt eleganciával szólaltatta meg a hölgyek és az állomány legnagyobb elismerésére.

A szabadságharc évfordulója emlékére rendezett állománygyűlésen a zenekar újabb sokoldalúságáról tett bizonyságot, a korra jellemző magyaros dallamokat varázsolt a terembe. Pongrácz Gábor: Kuruc dallamok és Erkel Ferenc: Palotás c. műveit hallhatták az ünneplők.

A Tűzoltó- és Rendőr Napot ez évben is közösen ünnepli a Belügyminisztérium két rendvédelmi zenekara. Ennek egyik bevezetője a szokásos flashmob ez évben először a Széll Kálmán téren jött létre a két zenekar produkciójával.

Fotós: Jóri András
Vissza

 

Kapcsolódó információk:

 Galériák: